fredag 7 maj 2021

Ljummen potatissallad med ugnsrostade tomater

Det blev grillat till Valborgs. Vi serverade den här goda salladen till grillat kött tillsammans med bea och fetaostsås. Mums.Nu blir det en långpromenad, lite solning och sen trädgårdsfix. Ha en fin dag!


Ljummen potatissallad med ugnsrostade tomater

ca 6-8 port

ca 500 g potatis
rapsolja
örtsalt
svartpeppar
250 g cocktailtomater
strösocker
fryst basilika
fryst persilja
salt
svartpeppar
1 påse ruccola
1 röd snackpaprika
3 salladslökar
ett gäng rädisor
2 halloumi
solrosfrön

1. Skär potatisen i centimeterstora skivor. Lägg i ugnsfast form med bakplåtspapper. Ringla över ordentligt med olja. På med örtsalt och svartpeppar. In i ugnen i 225 grader i ca 25 minuter. Låt svalna.

2. Dela tomerna och lägg i ugnsfast form. Ringla över olja. På med lite socker, basilkika, persilja, salt och peppar. In i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.

3. Lägg upp ruccola på ett stort fat. Fördela potatisen och tomaterna över.

4. Hacka paprika, skär salladslök och skiva rädisor. Strö över.

5. Skär halloumin i kuber och stek i smör. Fördela över. Avsluta med att strö solrosfrön över.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Så gott och fräscht! Ha en skön helg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, snälla! Helgen var skön. Hoppas du också haft det bra och att du får en fin vecka!

      Radera