tisdag 15 juni 2021

Asiatiska fläskkarréspett med avokado- och mangosallad

Så var det dags för examen. Love gjorde illa armbåge igår på skolan så det slutade med armen i gips. Ingen bra start på sommarlovet. Har vi tur så får han byta till gips man kan bada i och så hoppas vi att det är bra inom fyra veckor.

Idag bjuder jag på ett recept som jag hittade hon min Insta-kompis @gradinskan_mat. Jättegott. Det här måste ni testa i sommar!


Asiatiska fläskkarréspett med avokado- och mangosallad

4 personer

800 g fläskkarréspett

Marinad:
1/2 dl rapsolja
1/2 dl japansk soja
1/2 dl teriyakesås
4 cm riven ingefära
3 rivna vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
Lite chiliflakes

Avokado- och mangosallad:
1 avokado
1/2 skalad gurka
1 näve fryst mango
1 rödlök
några små tomater
1/2 kruka koriander
1 pressad lime

Tillbehör:
sweet chilisås
turkisk yoghurt eller creme fraiche

1. Blanda ihop marinaden. Skär fläskkarrén i cm-stora bitar och låt marinera i minst en timme.

2. Skär avokado, gurka, rödlök och tomater i små bitar. Blanda alla ingredienser till salladen och pressa lime över. Finhacka koriander och blanda ner.

3. Trä köttbitarna på spett och grilla eller stek i panna. Servera med ris, mango- och avokadosallad, sweet chilisås och en klick turkisk yoghurt.

(recept från gradinskan.se)




-Mama Skogly ♥

4 kommentarer: