torsdag 5 augusti 2021

Koreansk BBQ

Systerdottern Hanna är gästkock idag. Hon bjöd på en fabulicious koreansk BBQ. Här kommer hennes recept.

Koreansk barbeque där skivat grillat kött läggs i wraps av bladsallad och toppas med bland annat såsen Ssamjang. Detta ät tillsammans med olika koreanska sidorätter och ris. Detta är perfekt att servera till många och byt gärna ut/uteslut/lägg till olika sidorätter. Det går även att använda valfria köttbitar.


Koreansk BBQ

Valfritt kött, här används entrecote och marinerad fläskkarré, det går åt ca 200g kött per person.

Marinad till 800 g kött:
2 cm bit ingefära, riven
6 msk japansk soja
3 msk socker
2 msk mirin

Vårlökssallad:
6-7 vårlökar
1 msk chiliflingor (justera efter smak)
2 msk japansk soja
1 tsk socker
1 msk sesamolja
2 tsk rostade sesamfrön
2 tsk vinäger

Ssamjang;
2,5 msk doenjang (koreansk sojabönpasta)
½ msk gochujang (koreansk chilipasta)
1 hackad vårlök
1 klyfta vitlök
2 tsk honung
2 tsk sesamolja
2 tsk rostade sesamfrön
Vatten

Böngroddssallad (sidorätt):
410g böngroddar i vatten (en burk)
Sesamolja
Chiliflingor (valfritt)

Omelett (sidorätt):
5 ägg
½ tsk salt
1 morot
2 msk gräslök

Potatispannkaka (sidorätt):
2 stora potatisar
¼ lök
¼ tsk salt
60 ml potatismjöl
Olja att steka i

Danmuji (inlagd rättika) (sidorätt):
1 dl vatten
1 dl risvinäger
30g socker
1 tsk salt
Hel svartpeppar
Ca 150g rättika

Till servering:
Kimchi
Ris
Bladsallad av olika sorter
Skivad vitlök
Skivad grön chili

Instruktioner:
Skär köttet i skivor. Blanda ihop marinaden och marinera fläskkarrén i minst 30 min. Grilla eller stek köttet, låt vila och skär sedan i tjocka strimlor.










Och så gårdagens sushilunch då Love fyllde år.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar