torsdag 28 oktober 2021

Marinerade åkerbär med vaniljsås och åkerbärskaka

Fredag. Till slut. Efter en eon-lång vecka. Idag går pojkarna på en veckas ledighet. Själv jobbar jag måndag - onsdag och sen blir det två dagars extra ledigt. Ska bli grymt skönt. Men nu njuter vi av fredag och helg. Hoppas du som läser får en fin sådan.

Anette bjöd på en sagolik efterrätt i hennes sagolika växthus. Efterrätten är glutenfri. Vill man byta ut åkerbären mot t ex hallon så går det bra.


Marinerade åkerbär med vaniljsås och åkerbärskaka

åkerbär
Bacardi razz
vaniljsås
åkerbärskaka (se nedan)
vispgrädde
citronmeliss eller mynta

Gör kakan enligt recept nedan.

Marinera några åkerbär i Bacardi Razz och häll längst ner i ett glas. Slå på ett par matskedar vaniljsås. Lägg på åkerbärskaka. Toppa med vispgrädde, några bär och mynta.

Åkerbärskaka:
150g smält smör
2 ägg
1,5 dl mandelmjöl
1dl Glutenfri mjölblandning
2dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 dl åkerbär

Smält smöret i en panna. Rör ihop övriga ingredienser (inte åkerbären) i pannan. Strö på 1 dl åkerbär. Häll i bröad form och grädda ca 20 min.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: