torsdag 7 oktober 2021

Scampi e spinaci

Här kommer ett enkelt fredagsrecept som är snabblagat och gott. I originalreceptet (från Matplatsen) ska det vara kokta scampi, men jag föredrar vanliga räkor, så i min variant blev det så istället. Helgen spenderas i Ostvik för några i familjen, mig inklusive. Hoppas ni får en trevlig helg!


Scampi e spinaci

4 port

ca 20 kokta scampi (miljömärkta) eller 1 kg oskalade räkor
1-2 msk finhackad chili (eller önskad mängd)
1 finhackad vitlök solo
3 msk olja att steka i
ordentligt med pesto
1 påse bladspenat
3 dl vispgrädde
salt & peppar
finriven parmesan
4 port linguine pasta

1. Gör pesto eller använd köpesvariant (egen blir absolut godast).

2. Koka pastan aldente.

3. Fräs chili och vitlök i oljan och tillsätt de tinade räkorna. Låt dem fräsa med ett par minuter.

4. Häll på peston och grädden. Koka upp och smaka av med salt & peppar.

5. Blanda ner den nykokta pastan och spenaten och rör om tills allt blandat sig ordentligt. Servera med finriven parmesan.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: