tisdag 30 maj 2023

Carpaccio med senapsdressing

Den här är en riktig höjdare. Om man inte ids göra dressingen kan man ta Hellmann's majonnäs och blanda ut med lite dijonsenap, citronsaft och vatten.


Carpaccio med senapsdressing

4 pers

280 g bresaola
70 g ruccola
senapsdressing (se nedan)
60 g hyvlad parmesan
pinjenötter
salt och peppar
balsamicokräm

Senapsressing:
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 msk mjölk
saften av en 1/2 citron
1,5 dl rapsolja
salt och peppar

1. Gör dressingen först genom att röra samman allt utom olja till en jämn massa. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan du vispar. Smaka av med salt och peppar. Blanda dressingen med liiite vatten om den är för hård.

2. Lägg upp köttet på fyra fat och fördela ruccola på.

3. Hyvla parmesan och ringla dressingen över, strö över pinjenötter samt mal över peppar och lite salt. Toppa med balsamicokräm.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: