Jag såg att numera säljer även Coop (Skellefteå) somun-bröd. Jag hittade det i ett frysskåp. Finns det inte på Coop så hittar du det i frysdisken på Willys. Det fyllde vi med det här och det blev jättegott! Är du inte stor i maten räcker det med ett halvt bröd. Och jag kan säga att det doftade ljuuuvligt när grönsakerna rostades!
Lövbiff med ugnsrostade grönsaker och fetaostsås i somun-bröd
lövbiff
salt
peppar
Rostad grönsaksröra:
350 g cocktailtomater
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
2 röda paprikor
lite socker
salt
peppar
färsk oregano
olja
Dela tomaterna, strimla löken, dela vitlöksklyftorna i två delar och dela varje paprika i fyra delar. Lägg på en plåt och på med salt och peppar. Strö lite socker över tomaterna. Fördela färsk oregano över.
Rosta i ugnen i 200 grader i 20 minuter. Lägg i mixer och mixa.
Fetaostsås:
150 g fetaost
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Riv osten fint och blanda med övriga ingredienser.
Tillbehör:
somunbröd
fetaostsås
sallad
gurka
Gör grönsaksröran och fetaostsåsen enligt recept ovan.
Värm bröden medan du steker lövbiffen i omgångar. Stek hastigt i het stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Servera lövbiffen i bröd med den rostade grönsakssåsen, fetaostsåsen och grönsaker.
-Mama Skogly ♥
Det ser väldigt gott ut. Brödet har jag aldrig sett tidigare.
SvaraRaderaTack! Det är ett bosniskt bröd som är jättegott.
Radera