Fusk-bearnaise har jag ju redan testat och tipsat om, men den här var ny för mig. Hittade receptet hos 56 kilo. Den blev jättegod. Vi åt den till grillad lax, marinerad med citron, örtagårdskrydda, salt, peppar och sweet chili. Vi serverade även ugnsrostade rotfrukter till samt sparris och parmesanost.
Fusk-hollandaise
2 dl creme fraiche
1 grönsaksbuljongtärning)
2 äggulor
3/4 dl gräslök, finskuren
1 msk citron, färskpressad
salt
Värm upp crème fraichen under omrörning och blanda i buljongtärningen.
Låt puttra på låg värme tills buljongen löst sig.
Ta kastrullen från plattan och låt svalna något.
Vispa ner äggulorna.
Ställ tillbaka på plattan och värm upp under omrörning tills att såsen börjar tjockna. Rör hela tiden.
Smaka av med salt och eventuellt lite mer citron. Rör ner gräslöken vid servering.
(recept från 56 kilo)
-Mama Skogly ♥
Allt ser så gott ut! Ha en fin dag!
SvaraRaderaTack! Ha en fin dag du med!
Radera