Tips till helgmiddagen! Daniel och Max åt detta i Norge och Daniel tyckte det var fantastiskt gott. Det heter biffsnadder på norska. Vi testade göra det hemma och det blev faktiskt superbt. Köttet blev väldigt mört och det var mums med paprikan och löken till. Vi hoppade över svampen eftersom det bara är jag som äter det men enligt originalrecept ska det vara med. De hade även med sig andra godsaker hem från Norge till min stora glädje.
Biffsnadder - Oxfilé med stekt lök, paprika och svamp
4 port
600 g oxfilé i tärningar
smör till stekning
200 g champinjoner skurna i båtar
2-3 stora rödlökar, strimlade
2 röda snackpaprikor, strimlade
salt och peppar
Till servering:
pommes
kryddsmör
bearnaisesås
Värm en stekpannaoch i med smör. Stek snabbt köttet på hög värme tills det fått fin färg runtom. Lägg över köttet på en tallrik.
Sätt tillbaka stekpannan på värme och i med smör. Stek lök, svamp och paprika tills det börjar få färg.
Lägg tillbaka köttet i pannan, krydda med salt och peppar.
Servera rykande varmt med pommes, kryddsmör och bea.
-Mama Skogly ♥
Roligt namn :)
SvaraRadera:D
RaderaFirade en bröllopsdag med denna rätt på ett mathak i Hafjell för några år sedan. En riktig fullträff, gör den själv säkert 4-5ggr/år. Mycket uppskattad rätt :)
SvaraRaderaJa, visst är det gott? :)
Radera