Vi satt och snackade recept under lunchen idag, mina kollegor och jag. Då pratade jag varmt om den här och lovade att lägga ut receptet åt dem. Den här har jag bloggat om tidigare och jag säger det igen. Det är Så. Himla. Gott. Den här gången hade jag rostade pinjenötter på och det blev the prick over the eye. Once you go brynt salviasmör you can't go back.
Ravioli med brynt salviasmör och parmaskinka
2 port
1 pkt god fylld färsk ravioli (jag valde Rana raviola 4 formaggi)
1/2 pkt ruccola
ca 6 skivor parmaskinka
50 g smör
en näve salviablad
pinjenötter
riven parmesan
flingsalt
balsamicokräm
Rosta pinjenötterna i en het stekpanna tills de fått lite färg.
Smält smöret tillsammans med salviabladen tills smöret blivit brynt och bladen frasiga.
Koka pastan enligt anvisningarna i rikligt saltat vatten.
Lägg ruccola på tallrikarna och fiska upp den färdiga pastan med hålslev och lägg på.
Skopa över det brynta smöret med salvia och strö över lite flingsalt. Toppa med parmaskinka, balsamicokräm och riven parmesan. Servera genast eftersom det kallnar fort.
-Mama Skogly ♥
Mums, så gott!
SvaraRadera