Anette och jag åt det här och det var så fräscht och gott. Recept från Ica men någon liten ändring.
Vietnamesisk glasnudelsallad med räkor
4 port
100 g glasnudlar
1 msk sesamfrön
1 liten finstrimlad morot
1/2 strimlad rödlök
2 hjärtsalladshuvuden
1 msk olja
2 msk fisksås
1 tsk risvinäger
juicen av 1 lime
2 msk sweet chili
1 msk japansk soja
2 tsk rörsocker
300 g skalade räkor
1/2 kruka koriander
hackade jordnötter
Tillaga glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och klipp dem grovt.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna, ca 3-4 minuter på medelstark värme under omrörning.
Skala, skölj och strimla morot samt rödlök fint. Skölj och bryt hjärtbladsalladen grovt.
Blanda en dressing av olja, fisksås, risvinäger, limejuice, sweet chili, japansk soja och rörsocker.
Blanda glasnudlar, räkor och grönsaker med dressingen. Tillsätt hela blad av koriander.
Lägg upp på ett fat och garnera med rostade sesamfrön och hackade jordnötter.
-Mama Skogly ♥
Det ser väldigt fräscht och gott ut! Ha en bra dag!
SvaraRaderaTack, vännen! Detsamma!
Radera