Ett recept från niiinis.se. En otroligt god och snabblagad laxrätt. Rekommenderas! Jag åt även picklad rödlök och koriander till.
Asiatisk lax med vitlökssås
8 laxfiléer
1 broccolihuvud
1 dl hoisinsås
2 msk japansk soja
1 msk honung
1/2 dl sweet chilisås
Vitlökssås:
2 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
1/2 dl sweet chilisås
salt & svartpeppar
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form.
Blanda hoisinsås, soja, honung och sweet chili. Pensla på alltihopa på laxfiléerna. Skär loss broccolibuketterna och fördela ut dem mellan laxfiléerna. Pensla även broccolibuketterna.
Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 25 – 30 min om de är frysta laxfiléer. Kortare om det är tinade. när fiskköttet enkelt delar på sig när du delar den med en gaffel är den klar, den ska vara blekrosa i färgen.
Vitlöksås: Blanda creme fraiche, pressade vitlöksklyftor, sweet chilisås, salt & peppar.
Servera med kokt jasminris.
-Mama Skogly ♥
Ser väldigt gott ut! Ha en fin dag!
SvaraRaderaTack, snälla du!
Radera