Har man färdig köttfärssås i frysen så går den här fort att svänga ihop. Serveras med sallad och en god vitlökssås. Receptet på den finns också längre ner. På bilden är det kebabsås som serveras till eftersom såsen tydligen var så god att den tog slut och inte räckte till mig efter att alla hungriga pojkar tagit mat.
Smördegsinbakad köttfärssås
1 laddning köttfärssås
1 smördeg
riven ost
uppvispat ägg
sesamfrön
Rulla ut smördegen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Fördela den kalla köttfärssåsen på ena sidan. Lägg ost ovanpå. Pensla kanterna med uppvispat ägg som klister. Vi ihop och tryck ihop kanterna med en gaffel.
Pensla ovansidan med ägg och strö över sesamfrön.
In i 200 grader i ca 20-25 minuter.
Servera med sallad och en vitlökssås (se nedan).
Vitlökssås:
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 knivsudd fransk senap
sriracha efter smak
salt och peppar
Rör ihop och ställ kallt.
-Mama Skogly ♥
Mmm, så gott! Perfekt till fredagsmyset :)
SvaraRaderaTack, fina du!
Radera