lördag 25 november 2023

Minipizzor med västerbottensost, kantareller och picklade hjortron

Våra grannar Hasslows bjöd på middag för ett tag sedan och bjöd på hemmagjorda pizzor. Det här är min variant av hennes otroligt goda pizza. Vi åt dem som plockmat men de fungerar även som förrätt. Man kan även skära pizzorna i mindre bitar och servera som tilltugg.


Minipizzor med västerbottensost, kantareller och picklade hjortron

4 st

1 påse Pop bakery pizzadeg, surdeg
1 liten burk creme fraiche
1 påse riven västerbottensost, 150 g
1 rödlök
smörstekta kantareller
picklade hjortron ( se recept nedan)
gräslök

Ta ut påsen ur kylen, gärna 30 min i förväg.
Värm ugnen till 200 grader. Klipp upp påsen, ta ut degen.
Mjöla händerna och sträck degen till önskad form. OBS! Kavla inte.
Toppa med creme fraiche, riven västerbottensost, stekta kantareller och rödlök.
Grädda ca 20 min tills degen är gyllenbrun. Gräddningstiden kan variera beroende på ugn och topping.
Toppa med de picklade hjortronen och klipp över gräslök.

Picklade hjortron:

125 g hjortron
Lag:
0,5 dl ättika 12%
1 dl strösocker
1,5 dl vatten

Koka upp ättika, socker och vatten till lagen.
Låt den svalna och häll över hjortronen.
Ställ i kylen minst ett dygn.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar