Grabbarna fick önska lördagsmat och skickade ett recept från @riktiga.pontus till mig. Han gjorde burgar-korv. Vi testade och killarna tyckte det var banger.
Och så en sneak peek på nästa Smakbox med temat Vintermys.
Burgar-korv
800 g köttfärs
salt
peppar
hamburgerost
Tillbehör:
korvbröd
hemmagjord Big Mac-dressing (se recept nedan)
saltgurka
rödlök
Dela köttfärsen i 8-10 klumpar och platta ut runda på var sitt gladpack. Salta och peppra.
Fördela hamburgerosten i mitten (lägg två ostar på varandra och dela på hälften, lägg en halva per hamburgare).
Vik ihop ena köttsidan over osten och sedan den andra, så osten hamnar i mitten. Vik ihop gladpacket och rulla så det blir i form av en grillkorv. Se tiull att den är stängd, annars rinner osten ut.
Bryn i smör och lägg i ugnsform. In i ugnen i 125 g i ca 20 minuter tills den är genomstekt och osten har smält.
Värm korvbröden och servera med tillbehören.
Hemmagjord Big Mac-dressing
4 portioner
1 dl majonnäs
2 msk finhackad inlagd gurka
2 msk gul senap
1,5 tsk vitvinsvinäger
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk paprikapulver
Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om. Förvara i kylen!
-Mama Skogly ♥
Mums, så gott!
SvaraRaderaTackarrr!
Radera