En krämig och snabblagad kycklinggryta som serveras med valfri pasta. Jättegod!
Marry me chicken
600 g kycklingfilé
vetemjöl till panering
1 dl soltorkade tomater, strimlade
3 st vitlöksklyftor, skalade och fint hackade
2 tsk oregano, torkad
1 st kycklingbuljongtärning
1,5 dl vatten
3 dl grädde
ca 60 g parmesanost
chiliflakes efter smak
färsk basilika
salt & peppar
Salta och peppra kycklingen, vänd sedan varje filé i vetemjöl. Bryn kycklingen i smör på bägge sidor. (Den ska inte bli genomstekt). När den fått gyllene färg lägger du upp den på ett fat.
Stek tomaterna och vitlöken i samma panna tills de mjuknat. Krydda med oregano.
Häll på buljongtärningen och vattnet. Rör om så buljongen smälter. Tillsätt grädden. Krydda med chiliflakes. Låt puttra några minuter.
Häll i den rivna parmesanosten, rör om så osten smälter ner ordentligt.
Lägg ner kycklingen och låt den puttra klart i såsen. Ös gärna såsen över kycklingen under koktiden. Rör om då och då.
Servera med en god pasta. Toppa gärna med strimlade basilikablad.
(recept från ostenssons.se)
-Mama Skogly ♥
Mmm, krämigt gott!
SvaraRaderaJa, det var riktigt mumsigt!
Radera