Så var det äntligen fredag. De muntliga nationella proven är gjorda för i år. Check! I afton styr vi kosan mot Umeå för en hotellweekend med julklappsshopping.
Satt och glodde på Godare när vi var hos syrran och då visade de det här receptet. Testade det och det blev mycket gott. Jag använde amerikansk sikrom istället för löjrom. Grabbarna som inte uppskattar rom fick en annan variant. Tips till förrätt till nyårs!.
Pannbröd med smör, smetana och löjrom
4 port
Pannbröd:
180 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1,75 dl naturell yoghurt
1 vitlöksklyfta
25 g smör
salt och rapsolja
Till servering:
1 rödlök
100 g löjrom, eller annan valfri caviar/rom
1 dl smetana
1 dillkvist eller gräslök
Pannbröd: Blanda vetemjöl med bakpulver och salt. Tillsätt yoghurten och blanda ihop till en smidig deg. Dela degen i 12 bitar och rulla de till bollar.
Kavla ut ca 2 mm tunna ovala portionsbröd. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek bröden i olja ett par minuter på varje sida.
Krossa vitlöksklyftan och lägg den i en kastrull med smöret. Bryn smöret och pensla sedan bröden med smöret före servering. Salta.
Vid servering: Finhacka rödlöken och toppa bröden med löjrom, smetana, rödlök och små dillkvistar eller klippt gräslök.
Bröden går bra att göra dagen före och snabbt värma upp och pensla med vitlökssmöret före servering.
-Mama Skogly ♥
Gott! Ha en fin helg :)
SvaraRaderaTack, snälla du! Hoppas du har en fin vecka!
Radera