I samarbete med Smakbox.
En massa gott inför jul kom på posten. Flingsaltet fick landa på en skön macka med en god röra.
Vill du starta en prenumeration så får du 25% rabatt på 1:a boxen om du använder min kod MAMASKOGLY. Du kan även ge bort boxen i julklapp.
Ingen bindningstid, frakt ingår i priset. Köp görs på smakbox.se.
Tips till förrätt på nyårsafton. En röra som har lite mer bazinga än skagenröra. Serveras på knäckebröd eller valfritt mjukt bröd. Himla gott!
Öjebyröra
4 port
1 burk kräftskjärtar i lake
ca 180 g avrunnen, spara några till dekoration
1 kruka dill ca, beror på storlek, spara några kvistar till dekoration
3 msk majonnäs, ca 2-4 msk, så mycket att det binder till en fast röra
1 dl västerbottenost
1 tsk kummin frön, hela
flingsalt
svartpeppar
eventuellt så kan man tillsätta 2 cl OP Andersson eller Akvavit eller 1 tsk honung
Låt kräftstjärtarna rinna av i ett durkslag. Hacka ca 2/3 av den grov. Spara resten som dekoration.
Hacka en kruka färsk dill (blir ungefär 1 dl). Spara några kvistar till dekoration.
Riv västerbottenost så du har ca 1 dl (50 g).
Mortlar kummin fröna lite.
Blanda ihop allt till en rätt fast röra med majonnäsen.
Låt gärna röran vila lite i kylskåpet innan den serveras, kan göras dagen innan.
Servera som den är eller på smörstekt bröd, kanske toppa med lite löjrom, dill och en citronskiva?
Recept från kokaihop.se.
-Mama Skogly ♥
Ser så gott ut! Gott Nytt År!
SvaraRaderaTack! God fortsättning!
Radera