onsdag 31 januari 2024

Steak sandwich med ryggbiff, vitlökssmör, halloumi och tomatsalsa

Den här mackan tycker jag att ni ska testa. Tomatsalsan blir verkligen fräsch.


Steak sandwich med ryggbiff, vitlökssmör, halloumi och tomatsalsa

grekiskt lantbröd
persiljevitlökssmör (smör, vitlök, persilja)
1 sats tomatsalsa (se nedan) salladsmix
ryggbiff
halloumi
smör att steka i

Gör persiljevitlökssmöret.
Gör tomatsalsa enligt recept nedan.
Skär halloumin i skivor och stek gyllene i smör.
Stek ryggbiffen i smör tills den blir som du vill ha den. Lägg åt sidan och låt vila innan du skär upp den i strimlor.
Bre persiljevitlökssmör på brödet och in i ugnen tills brödet fått lite färg.
Montera mackan genom att lägga på sallad, halloumi, ryggbiff och tomatsalsa.

Tomatsalsa:
3 tomater
1 rödlök
0,5 röd chili
14 basilikablad
skalet från 1 citron
saften från 0,5 citron
1 vitlöksklyfta
0,5 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
1 nypa socker
salt och nymalen svartpeppar

Dela tomaterna i fyra delar och gröp ur innehållet. Hacka tomaterna i mindre bitar och lägg i skål. Hacka rödlöken, strimla basilikabladen och hacka chilin.
Tvätta citronen noga och riv skalet med ett rivjärn. Se till att inte få med det vita, eftersom det är beskt.
Dela citronen och pressa ur saften i skålen.
Slå över olivolja och smaksätt med balsamvinäger, socker, salt och peppar. Rör om och ställ åt sidan.
Röran smakar mer om den inte är kylskåpskall när man serverar den.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: