måndag 22 april 2024

Ugnsbakad fetaost med tomater, oliver, parmaskinka och salami

Det här är ju bara så löjligt gott. Vi gjorde dubbel sats och serverade det på ett stort fat och hade bruschetta till. Yum!


Ugnsbakad fetaost med tomater, oliver, parmaskinka och salami

150 gram fetaost
1 dl färsk timjan
250 gram cocktailtomater
svarta oliver
en nypa socker
1 tsk citronsaft
3 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar

Till servering:
parmaskinka
salami
bruschetta

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Häll ut hälften av olivolja på botten av en ugnsform.
3. Lägg i en hel bit fetaost.
4.Skölj tomater och dela dem samt lägg runt fetaosten. På med lite socker.
5. Grovhacka timjan och strö den över tillsammans med lite citronsaft samt resten av olivoljan. På med flingsalt och nymalen svartpeppar.
6. Baka fetaosten i mitten av ugnen i 10 minuter.
7. Ta ut och servera fetaosten varm med tillbehören.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: