Ett recept från Fredriks fika kommer här. Rabarbern växer så det knakar så det var dags att göra något med den. Man kan bestämma själv hur söt man vill ha den. Tar man mindre socker blir det rabarberdricka, tar man mer socker blir det rabarbersaft.
Rabarbersaft
600 g rabarber (4-6 stjälkar)
1 l vatten
1-3 dl socker
1-2 citroner
Skölj rabarbern. Skär den i små bitar och lägg i en stor kastrull tillsammans med vattnet. Låt koka upp och sjuda cirka 10 minuter tills rabarbern är riktigt sönderkokt.
Sila av vätskan i en bunke med antingen en saftsil eller finmaskig sil.
Rör i önskad mängd socker och smaka av med nypressad citronjuice.
Tappa upp saften i rena glasflaskor. De håller i kylen cirka 2 veckor och jättelänge i frysen.
Jag brukar späda saften cirka 1 del saft och 2 delar vatten, men det är en smaksak.
-Mama Skogly ♥
Så otroligt gott! Ha en fin dag!
SvaraRaderaTack! Du med!
Radera