Glad midsommar! På förra årets midsommarbord stod bl a den här sparrispajen som Paulina hade gjort. Receptet är från Arla.
Sparrispaj
Pajdeg:
75 g smör
2 dl vetemjöl
0,5 msk vatten
Fyllning:
1 dl rostade pinjekärnor
200 g färsk grön sparris
100 g prästost
2 ägg
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm peppar
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. Nagga och låt stå i frys ca 15 min. Sätt ugnen på 200°.
Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min. Bryt bort den nedre delen på sparrisen. Skär sparrisen i tunna slantar, spar knopparna hela.
Riv osten. Lägg sparris, pinjenötter och ost i formen, lägg sparrisknopparna högst upp. Blanda ägg, grädde, salt och peppar och häll i formen.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med sallad.
-Mama Skogly ♥
Både paj och sparris är så goda. Glad midsommar!
SvaraRaderaHoppas du haft en fin midsommar du med!
Radera