måndag 19 augusti 2024

Räkor i kräftlag

Dags för kräftskiva? Då kan man passa på att göra räkor i kräftlag för att dryga ut det hela. Jättegott! Observera att hälften av dillkronorna ska sparas till själva inläggningen och hälften ska användas i lagen.

Recept från Matplatsen.


Räkor i kräftlag

1 kg frysta räkor med skal

Lag:
2 liter vatten
0,5 dl salt (gärna grovsalt)
2 sockerbitar
15 dillkronor

Koka upp vatten, salt, sockerbitar, hälften av dillkronorna. Sjud några minuter och låt sedan lagen kallna.

Lägg de frysta räkorna i en skål varvat med resten av dillkronorna. Sila lagen över de fortfarande frysta räkorna. Dillkronorna från koket har redan gjort sitt. Ställ skålen i kylen och låt stå till nästa dag.

Ät räkorna som kräftor.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: