Dags för kräftskiva? Då kan man passa på att göra räkor i kräftlag för att dryga ut det hela. Jättegott! Observera att hälften av dillkronorna ska sparas till själva inläggningen och hälften ska användas i lagen.
Recept från Matplatsen.
Räkor i kräftlag
1 kg frysta räkor med skal
Lag:
2 liter vatten
0,5 dl salt (gärna grovsalt)
2 sockerbitar
15 dillkronor
Koka upp vatten, salt, sockerbitar, hälften av dillkronorna. Sjud några minuter och låt sedan lagen kallna.
Lägg de frysta räkorna i en skål varvat med resten av dillkronorna. Sila lagen över de fortfarande frysta räkorna. Dillkronorna från koket har redan gjort sitt. Ställ skålen i kylen och låt stå till nästa dag.
Ät räkorna som kräftor.
-Mama Skogly ♥
Säkert mycket gott! Ha en fin dag!
SvaraRaderaTack! Du med!
Radera