Maken är gästkock idag med den här goda gratängen. Jättegott att servera tomat till. Recept från recept.se.
Broccoligratäng med bacon
4 port
800 g broccoli
2 msk smör
4 msk vetemjöl
5 dl gräddmjölk, 50/50
salt och vitpeppar
2 äggulor
150 g riven ost, 31%
1 förp bacon à 140 g, gärna alspånsrökt, + ev 1 förp till garnering
Dela broccolin i små buketter. Förväll dem en kort stund i saltat vatten. Ta upp dem och låt rinna av väl i durkslag.
Fräs smöret i en kastrull och tillsätt mjöl under kraftig omrörning. Späd med gräddmjölken och sjud ihop till en tjock sås. Smaka av med salt och peppar. Rör ner äggulorna och riven ost.
Stek baconskivorna knapriga och dela dem i mindre bitar. Varva bacon och broccoli i en ugnsfast form. Slå över såsen och gratinera i 225˚ i ca 20 min eller tills den har fått fin färg. Garnera ev med knaperstekt bacon på toppen.
-Mama Skogly ♥
Ser så krämigt gott ut!
SvaraRaderaTack! Den blev superkrämig!
Radera