lördag 14 september 2024

Texas Longhorn-revben med halloumitoast och tomatsalsa

Det här är vår go-to-middag när man inte orkar stå en hel fredagskväll och laga mat. Tomatsalsa blir verkligen fräsch till den salta hallomin.


Texas Longhorn-revben med halloumitoast och tomatsalsa

Texas Longhorn-revben
franskbröd
hallomi
smör att steka i
tomatsalsa (se recet nedan)

Gör salsan enligt recept nedan.
Skär halloumin i skivor och stek gyllene i smör.
Gör revbenen efter anvisningarna på förpackningen.
Rosta brödet.
Montera toasten med haöömoni och salsa och servera revbenen på sidan.

Tomatsalsa:
3 tomater
1 rödlök
0,5 röd chili
14 basilikablad
skalet från 1 citron
saften från 0,5 citron
1 vitlöksklyfta
0,5 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
1 nypa socker
salt och nymalen svartpeppar

Dela tomaterna i fyra delar och gröp ur innehållet. Hacka tomaterna i mindre bitar och lägg i skål. Hacka rödlöken, strimla basilikabladen och hacka chilin. Tvätta citronen noga och riv skalet med ett rivjärn. Se till att inte få med det vita, eftersom det är beskt. Dela citronen och pressa ur saften i skålen. Slå över olivolja och smaksätt med balsamvinäger, socker, salt och peppar. Rör om och ställ åt sidan. Röran smakar mer om den inte är kylskåpskall när man serverar den.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: