måndag 21 oktober 2024

Kyckling i dragonsås

Tre nyanser av gul. En busenkel rätt som är ganska snabblagad. Och grabbarna gillade den, alla tre!


Kyckling i dragonsås

1 kg kycklinglårfilé
salt och peppar
5 dl grädde
2 köttbuljongtärningar
1 påse Bearnaisepulver, extra kryddig, Blå Band (bara pulvret)
1 liten burk majs

Strimla kycklingen och fräs i omgångar i smör. Salta och peppra, lägg åt sidan.
Slå grädde i en djup stekpanna, i med bulongtärningar och såspulvret. Vispa tills tärningarna löst sig.
Slå i kycklingen och låt puttra 10 minuter så kycklingen blir genomstekt.
Häll av vattnet från majsburken och häll i majsen i grytan, låt bli varmt. Servera med t ex potatismos, pasta eller ris.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar