Det här är ju en höjdare om ni frågar mig. Krispigt, fräscht och gott. Vi åt det som förrätt och gjorde större bitar av rispapperet, i receptet är det mindre och tänkt som tilltugg. Receptet är från köket.se.
Tonfisktartar på friterat rispapper med srirachamajonnäs
24 st
ca 450 g tonfiskfilé (färsk)
1 tsk färsk ingefära, riven
1 tsk japansk soja
ca 10 droppar sriracha
0,5 limefrukt, finrivet skal
4 blad rispapper
1 silverlök
1 kruka färsk koriander
0,5 dl sesamfrön (svarta och vita)
5 dl frityrolja
salt
is
Srirachamajonnäs:
Hellmann's majonnäs
sriracha
Droppa ner sriracha i majonnäsen efter smak. Späd med lite vatten tills den får bra konsistens.
Börja med att skära tonfisken i små tärningar. Lägg i en skål.
Tillsätt riven ingefära, soja. några droppar srirachasås och salt. Blanda försiktigt och smaka av och se om det behövs mer salt. Ställ svalt.
Skiva löken tunt och fint och lägg den i en bunke med isvatten.
Värm upp oljan till 160 grader. Klipp varje rispapper i 6 lika stora bitar. Fritera i omgångar, varje rispapper behöver bara några sekunder i oljan. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Salta.
Fördela tonfisken på rispapperen. Ringla över srirachamajonnäs. Toppa med sesamfrön, koriander och den isade silverlöken.
-Mama Skogly ♥
Ser mycket gott ut!
SvaraRadera