måndag 12 april 2010

Parmaknyten med chevré och hallonblåbärsdressing

Ett recept från allas vår Ernst. Jag gjorde dock om dressingreceptet och la till blåbär.

4 port

12 st skivor parmaskinka/prosciutto
150 g chervreost
1.5 msk Creme Fraiche
5 msk solrosfrön
10 st färska fikon
150 g machésallad



1. Bryt ner chevreosten i en bunke. Tillsätt 1,5msk Creme Fraiche och mosa ihop till en smet.
2. Lägg ut skinkan på en skärbräda, lägg skivorna lite omlottt så de bildar en platta med skinka. Lägg krämen ovanpå skinkplattan och vik ihop skinkan så den bildar en slags rulle.
3. Lägg ut machésalladen på ett fat. Skiva upp fikonen och lägg ett lager ovanpå salladen.
4. Skiva upp skinkrullen i ca 3cm tjocka skivor och lägg dessa ovanpå bädden av machésallad och fikon.
5. Rippla sedan hallonblåbärsdressing ovanpå och servera.

Hallonblåbärsdressing

200 g hallon och blåbär
2 dl vit balsamvinäger
2 msk olivolja
2 msk honung
Salt och peppar från kvarn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar