onsdag 6 oktober 2010

Citronkyckling med kronärtskocka och paprika

Hittade ett recept från Christina Schollin som jag gjorde om lite, och det var sagolikt gott. Det här måste ni bara prova. Lova det! Det gick otroligt snabbt att tillaga, förutom tiden i ugnen naturligtvis. Sen är det ett plus att man kan förbereda den några timmar i förväg. Serverade kycklingen med en fantastiskt god sås. Recept på den kommer lite senare ikväll för nu ska det skjutsas på gympa.


1 hel kyckling
1 burk inlagd kronärtskocka (á 290 gr)
1/2 burk grillad paprika, Fontana (500 gr),
saften från 1 färskpressad citron
0,5 dl rapsolja,
1 hönsbuljongtärning
2 rivna vitlöksklyftor
10 blad färsk basilika,
salt och peppar

Till servering:
rödlök
svarta och gröna oliver

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär kronärtskocka och paprika i grova bitar och lägg i ugnsfast form.
Stycka den tinade kycklingen i 6 delar. Bryn kycklingbenen runt om i smör i en panna till fin yta. Lägg den i formen ovanpå paprikan och kronärtskockan. Häll oljan i stekpannan, på med vitlöken, citronsaften och buljongtärningen. Rör om snabbt så att allt blandas. Häll över kycklingen. Hacka basilikabladen och lägg över. Hit kan förberedas några timmar i förväg. Plasta in kycklingen och ställ kallt.

Tillaga kycklingen mitt i ugnen ca 50 min. Kolla i den tjockaste biten så att köttsaften är klar och inte rosa.
Strimla löken. Låt oliverna rinna av. Garnera kycklingen med tillbehören.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar