
1 hel kyckling
1 burk inlagd kronärtskocka (á 290 gr)
1/2 burk grillad paprika, Fontana (500 gr),
saften från 1 färskpressad citron
0,5 dl rapsolja,
1 hönsbuljongtärning
2 rivna vitlöksklyftor
10 blad färsk basilika,
salt och peppar
Till servering:
rödlök
svarta och gröna oliver
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär kronärtskocka och paprika i grova bitar och lägg i ugnsfast form.
Stycka den tinade kycklingen i 6 delar. Bryn kycklingbenen runt om i smör i en panna till fin yta. Lägg den i formen ovanpå paprikan och kronärtskockan. Häll oljan i stekpannan, på med vitlöken, citronsaften och buljongtärningen. Rör om snabbt så att allt blandas. Häll över kycklingen. Hacka basilikabladen och lägg över. Hit kan förberedas några timmar i förväg. Plasta in kycklingen och ställ kallt.
Tillaga kycklingen mitt i ugnen ca 50 min. Kolla i den tjockaste biten så att köttsaften är klar och inte rosa.
Strimla löken. Låt oliverna rinna av. Garnera kycklingen med tillbehören.



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar