fredag 1 oktober 2010

Paprikasoppa

Är det bara jag som tycker att soppa är speciellt gott på hösten när det börjar vara kallt ute? Den här krämiga soppan är gjord på ugnsrostade paprikor, vilket ger en helt annan smak än orostad paprika, om en säger.


2 röda paprikor
2 dl vatten
3/4 grönsaksbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
1,5 dl grädde

Till servering;
skalade räkor (vill man ha den vegetarisk skippar man räkorna)
creme fraiche
färsk timjan

Ugnsrosta paprikorna. (Ta bort kärnhuset och skär paprikan i 4 delar. Lägg på bakplåtspapper med skalet uppåt. In i ugnen på 275 grader i ca 15-20 minuter. Skalet ska vara SVART när man tar ut dem. Lägg direkt i iskallt vatten en stund och dra sedan av skinnet) Lägg paprikorna i en kastrull, häll på vatten och i med buljongtärningen och en riven vitlöksklyfta. Låt koka upp och mixa med stavmixer till önskad konsistens. I med grädde och smaka av med salt och peppar. Häll upp och servera med räkor och en klick creme fraiche.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar