måndag 7 november 2011

Bresaolasallad med chevré, ruccola och basilikadressing

Idag kommer en fräsch sallad. Vill man servera den som förrätt kan man ju göra en mindre portion.


1 port

en stor näve ruccola
5 skivor bresaola
en bit chevré
2 plommoncocktailtomater
pumpakärnor
solroskärnor
basilikadressing

Basilikadressing:
lika delar fransk senap och vit balsamvinäger
ett gäng basilikablad
salt
peppar
olivolja

Rör ihop senapen och balsamvinägern. Salta och peppra. Klipp ner basilikablad och vispa ner lite olivolja.

Skölj salladen och lägg upp på fat. Lägg ut skivor av bresaola, smula getost över. Skär tomaten och lägg på. Strössla pumpa- och solrosfrön över. Ringla basilikadressing över. Den som vill kan servera med en bit gott bröd.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. I lördags gjorde jag en förrätt med bresaola. Inte helt lik din, men lite. :)

    SvaraRadera