onsdag 16 november 2011

Julgodis

Eller det kanske räknas som kakor. Tja, hur som haver. Detta är något jag gör varje jul. Rischoklad är en av mina favoriter och det är ju otroooligt enkelt. Dessa puppies ska mina elever i min klass 7a få smaska på idag. Jag ska nämligen överraska dem med vad de kallar "Erikafika".

Rischoklad


100 g ljus blockchoklad
5 dl Vårgårdaris

Smält chokladen i vattenbad och blanda ner riset. Klicka upp i lagom stora klickar. Ba da bom ba da bing, klart!

Cornflakesgodis


200 g ljus blockchoklad
4 dl cornflakes
2 dl kokos

Smält chokladen över vattenbad. Häll i corn flakes och kokos. Stjälp upp i små kakformar och låt stelna.

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Dina elever blev säkert väldigt glada! Låter gott!

    SvaraRadera
  2. Gjorde sånna riskakor när jag var liten. Sååå enkelt och gott! Får jag nog ta upp igen!

    SvaraRadera