tisdag 6 december 2011

Den godaste hemmagjorda hamburgaren

Här kommer det. Receptet. Både maken och jag tyckte det blev supergott. Den la sig som bomull imagen. Smeten blev lite lös, så var försiktiga när ni flippar burgarna. Gillar man inte hickorysmak så hoppar man Hunts bbqsås.


4 burgare:

400 g nötfärs
1 ägg
1 gul lök
1 tsk socker
1 msk ströbröd
grillkrydda
salt och peppar

Tillbehör:
4 XL hamburgerbröd
1 pkt bacon
Hunts bbq sauce
Max hamburgerdressing
rödlök
tomat

Stoppa köttfärsen, ägget, ströbörd, grillkrydda, salt och peppar i en bunke. Riv den gula löken. Stoppa hälften av löken i köttfärsblandningen. Stek den andra hälften i smör med en tsk socker. I med det i blandningen. Stek dem färdiga i smör.

Stek baconet. Grilla brödet med ost på lockets undersida i 200 grader i ca3-4 minuter. Montera burgarna när de är genomstekta. Drick ett stort glas iskall mjölk till.

-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Oj vad gott med hemgjord hamburgare!

    SvaraRadera
  2. Hamburgare hemma i egna stekjärnet är helt outstanding, man vill aldrig med äta köpeburgare efter det:)

    SvaraRadera