onsdag 28 december 2011

Kraschade potatisar och Årets kalkonmiddag med smarriga tillbehör

Årets kalkon slog alla tidigare år. Mycket gott blev det och jag har hittat ett måste-tillbehör som inte syns på bilden. Helt otippat blev det rödkål. Kära nån! Vi gjorde ett kryddsmör på smör, timjan, rosmarin och salt, som vi stoppade in under kalkonens skinn. Sen proppade vi en delad citron i roompahn. In i ugnen tills den lilla birdien var klar. Till det gjorde vi en sås på grädde, stekflott, pippins hjärta och svart vinbärsgelé (hello!). Vi åt även kraschade potatisar till och en palsternackspuré, håriga kuvert och brysselkål. Receptet på potatisarna kommer här:


Kraschade potatisar

ett gäng kokta potatisar med skal
olivolja
flingsalt
parmesanost

Koka potatisarna med skal och låt svalna lite. Lägg på en bakplåtspappersförsedd plåt och mosa dem en efter en. Ge dem vad de tål, helt enkelt. Ringla över olivolja och på med lite flingsalt. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Ta ut dem och på med riven parmesanost. In i ugnen igen i 5-10 minuter.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar