onsdag 28 december 2011

Ruccolatoppad salamipizza-Nyårsvickning?

Bjöd Kikki med barn på lite lunch dagen innan julafton. Den här lilla rackaren blev det. Vill varna om att mozzarellan släpper vätska så den blir inte så där frasig som man vill att den ska bli. Måste nog testa med en annan ost någon gång. Men väldigt god och ganska snabblagad. Vill även föra vidare något som Mat-Tina läst mig, nämligen att man ska ha en varm plåt att lägga smördegen på. Då börjar den resa sig på dirren.

Kanske något till vickningen på nyårsafton?


4 port

1 rulle smördeg, färsk
2 dl tomatsås
1 gul lök
100 g färska champinjoner
40 g ruccolasallad
75 g chevré (utan kanter)
75 g salami
2 kulor mozzarella
salt och peppar

Stoppa in bakplåten i en varm ugn. Rulla ut degen på ett bakplåtspapper. Bre ut tomatsåsen. Skiva lök och svamp, fördela på pizzan tillsammans med ruccola. Smula över getosten och på med salamin. Riv mozzarellan lverst. På med salt och peppar. Ringla lite olivolja övert. Ta ut den varma plåten och lyft över bakplåtspapperet med pizzan. Baka på 200 grader i ca 10-15 minuter. Toppa med ruccola och servera.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar