söndag 11 december 2011

Portvins- och fikonmarmelad med valnötter

Den här marmeladen fanns med i senaste Mersmak från Coop. Himla gott på kex med brie, chevré eller grönmögelost. Häll upp i små burkar, perfekt gå-bort-present.


7 dl
400 g finhackade torkade fikon
175 g råsocker (drygt 2 dl)
3 dl rött portvin
3 dl vatten
1,5 msk färskpressad citronsaft
100 g grovhackade valnötter

Blanda alla ingredienser utom valnötterna i en tjockbottnad kastrull. Koka ihop och låt sedan sjuda under lock i cirka 20 minuter. Rör om då och då. Rör ner valnötterna. Häll den heta marmeladen i rena, varma glasburkar, sätt på locket och ställ sedan burkarna upp och ner så att vakuum bildas. På så sätt håller sig en oöppnad burk längre. Oöppnad, helt fylld burk, håller 2–4 månader.


-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Den marmeladen gjorde jag också. Perfekt till dessertostar. Gå-bort-present också för den delen.

    SvaraRadera