Eftersom jag hade gjort hemmagjord ägglikör så kände jag mig mer eller mindre tvungen att testa detta recept som jag hittade inne hos Växelhäxan.
Mörk tryffel:
150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
1 msk smör
1,5 msk ägglikör
Vit tryffel:
150 g vit choklad
0,5 dl vispgrädde
1 tsk honung
0,5 msk ägglikör
Garnering:
25 g mörk blockchoklad
Klä en liten form, ca 12x18 cm med plastfolie (jag tog en avlång sockerkaksform).
Mörk tryffel: hacka chokladen fint. koka upp grädden tillsammans med honung och smör. häll blandingen över chokladen och rör tills den smält. blanda ner ägglikören, häll smeten i formen och släta ut den. Låt svalan i rumstemperatur och ställ sedan in formen i kylen tills tryffeln stelnat, ca 1-2 timmar.Gör sedan den vita tryffeln.
Vit tryffel: hacka chokladen fint. Koka upp grädden tillsammans med honungen. Häll blandningen över chokladen och rör tills den smält, Blanda ner ägglikören och häll smeten över den mörka tryffeln i formen. Låt stelna minst i 5 timmar i kylen . Smält sedan chokladen och ringla över tryffeln när du tagit upp den ur formen. Skär upp i lagom stora bitar.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar