torsdag 12 januari 2012

Bästa kladdkakan

Annika på jobbet bjöd på en sagolik kladdkaka idag på jobbfikat. (Ber om ursäkt för mobilfotot som inte gör skapelsen rättvisa.) Receptet är från Buffé.

Med LC går det åt skröders. Fick veta att det blir en 7-rätters middag nästa helg så det blir nya tag efter det.


Ingredienser:
200 g smör
4 dl socker
2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 krm salt
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl

Limetopping:
100 g färskost av philadelphiatyp
1 1/2 dl florsocker
1 dl riven kokos
rivet skal och juice av 1 lime
50 g riven vit choklad

1.Sätt ugnen på 175°C.
2.Smält smör och låt svalna. Rör hastigt ner socker, kakao, vaniljsocker, salt och ägg, ett åt gången. Tillsätt vetemjöl och rör hastigt till en slät smet. Häll smeten i en smord form (22 cm diameter).
3.Grädda i mitten av ugnen 20-30 minuter. Låt kallna. Välj en av toppingen eller ät kakan som den är. Kakan sätter sig och blir fastare när den kallnar.

Limetopping: Blanda färskost, florsocker, riven kokos, rivet skal och juice av lime och riven vit choklad. Bred över kakan och strö över rivet limeskal.

-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar