måndag 9 januari 2012

Varm smörgåstårta med bacon och ägg

Ett gammalt vandringsrecept som alltid blir mycket uppskattat.


4 små smörgåstårtor

12 franskbröd

Baconlager:
2 pkt bacon
0,5 purjolök
1 creme fracihe
en skvätt soja
champinjoner
salt och peppar

Ägglager:
3 kokta ägg
1 creme fracihe
1 msk majonnäs
italiensk salladskrydda
salt och peppar

Översta lagret:
det som är kvar av baconröran
skivade tomater
riven ost

Stek baconet och i med skivad purjo och svamp. Fräs. I med creme fracihe, soja, salt och peppar. Låt koka ihop lite. Bred på första lagret fralla. Lägg på en ny fralla. Mosa ihop de kokta äggen med resten av ingredienserna i äggröran. Bred på nästa lager och på med en fralla till. Bred resten av baconröran på översta frallan, på med skivad tomat och riven ost. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. Osten ska ha smält och mackan ska se mumsig ut. Servera med en god sallad.








-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar