söndag 19 februari 2012

Baconlindad fläskfilé

(Fast det är ju en sanning med modifikation. Vi använde fläskytterfilé för den är godare än filén.) Maken gjorde middag i lördags och köttet blev såååå gott. Ja, hela middagen var delikat, måste jag säga. De andra i familjen åt strips och grönpepparsås till. Jag åt med ajvar- och fetaostsås, persiljevitlökssmör samt haricot verts.


fläskfilé eller ytterfilé
2 paket bacon
kött- och grillkrydda
salt och peppar

Stek baconet lite lätt. Bryn köttet runt om. Krydda köttet med salt, peppar och kött- och grillkrydda. Linda baconet runt köttet och stick in en termometer. Stek den i ugnen på 175 grader tills innertempen är ca 70 grader. Linda in den i folie och låt den ligga medan du gör pommesen. Skär sedan upp köttet och njut.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar