lördag 25 februari 2012

Dubbelmarinerad fläskytterfilé

Ett recept jag fått som blev gårdagens middag. Passar perfekt på ett buffébord också och går att förbereda och servera kallt om man vill. Vi åt rösti, sallad och grönpepparsås till. Nu är det ju socker i marinaden och teriyakisåsen, bara så ni vet.


(ca 6 port)
1 fläskytterfilé

Marinad 1:
1 msk teriyakisås
2 msk kinesisk soja
1 msk olja
2 msk chilisås
1 pressad vitlöksklyfta

Marinad 2:
3 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
3/4 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 tsk socker
2 krm svartpeppar
1/2 dl hackad persilja
1 pressad vitlöksklyfta
skal av 1 citron och en skvätt av saften

Putsa köttet och blanda allt till marinad 1 i en plastpåse tillsammans med köttet. Låt ligga i kylskåp ca 1 dygn.
Tag upp köttet ur marinaden och torka av. Grilla köttet i en hel bit tills den är 69 grader i mitten. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs upp i skivor.
Blanda ingredienserna till marinad 2. Skeda över strax före servering.




-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Men gud vilket gott recept! Bokmärker genast!
    Ha en fin söndag!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Vi ska äta fläskytterfilé idag. :-)
    Min man ska laga det, så vi får se hur det blir. Din ser väldigt god ut.

    SvaraRadera
  3. Köper ingredienser ikväll och provar receptet, ser så gott ut och passar säkert bra nu när sommarvärmen är på topp.

    SvaraRadera