
400 g färska rensade trattkantareller (eller 35 g torkade)
2 msk smör
1 st gul lök
0.5 st vitlöksklyfta , pressad
8 dl vatten
2 st tärningar svampbuljong
3 dl vispgrädde
2 krm salt
1 krm svartpeppar
50 gorgonzolaost (jag tog Magor- gorgonzola varvad med mascarpone)
0.5 dl vitt vin
1 msk kapris
0.5 st citron, pressad
3 msk crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk fryst basilika
1-2 tsk sambal
Blötlägg svampen om den är torkad. Lägg sedan undan några stycken till garnering. Hacka löken och riv vitlöken, stek i smör. I med svampen. Bryn en stund. I med resten av ingredienserna och låt koka ihop. Häll soppan i matberedare och mixa. Häll upp i kastrullen igen och värm upp. Häll upp i skålar och garnera med svampen och ev färska basilikablad.

-Mama Skogly ♥
Soppan låter väldigt god!
SvaraRadera