
4 pers.
1 torskryggfilé/person eller torskblock
200 g räkost
2 dl creme fraiche
1 morot, grovt riven
200 g crabstick (kan bytas ut mot räkor, kräftstjärtar eller krabba), skuren i småbitar
1 citron, rivet skal
salt och peppar
räkor
citron
potatismos till 4 personer
Koka potatis och gör potatismosmos.
Skär torsken i en ugnssäker form. Salta och peppra fisken. Stek fisken i ugnen under ett bakplåtspapper i ca 15 minuter i 200 grader. Ta ut formen och häll av fiskspadet i en bunke.
Blanda mjukost, creme fraiche, morot, citronskal och crabstick tillsammans med fiskspadet, smaka ev. av med salt och peppar. Peta ihop fisken så den ligger i mitten av formen och klicka eller spritsa ut moset runt kanterna i gratängformen.
Häll mjukoströran i över fisken och ställ in formen i ugnen. Gratinera i ca 225 grader tills moset fått fin färg. Garnera med citron och räkor.
Servera med en sallad.




-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar