söndag 26 februari 2012

Torskgratäng med räkost och crabsticksröra

Måndagens recept är stulet av Bevemyrs och var himla, himla gott. Anette äter ju inte kött så den dubbelmarinerade fläskytterfilén gick inte hem hos henne. Jag gjorde den med potatismoset separat och utan morot så den blev low carb, men här kommer originalreceptet. Till det serverades en matig sallad på crispsallad, sugar snaps, tomat, gurka, smörstekta champinjoner med grillkrydda, halloumi, rädisor och avocado.


4 pers.
1 torskryggfilé/person eller torskblock
200 g räkost
2 dl creme fraiche
1 morot, grovt riven
200 g crabstick (kan bytas ut mot räkor, kräftstjärtar eller krabba), skuren i småbitar
1 citron, rivet skal
salt och peppar
räkor
citron
potatismos till 4 personer

Koka potatis och gör potatismosmos.
Skär torsken i en ugnssäker form. Salta och peppra fisken. Stek fisken i ugnen under ett bakplåtspapper i ca 15 minuter i 200 grader. Ta ut formen och häll av fiskspadet i en bunke.
Blanda mjukost, creme fraiche, morot, citronskal och crabstick tillsammans med fiskspadet, smaka ev. av med salt och peppar. Peta ihop fisken så den ligger i mitten av formen och klicka eller spritsa ut moset runt kanterna i gratängformen.
Häll mjukoströran i över fisken och ställ in formen i ugnen. Gratinera i ca 225 grader tills moset fått fin färg. Garnera med citron och räkor.
Servera med en sallad.








-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar