söndag 26 februari 2012

Ljummen biffsallad med teriyaki

Idag blir det ett semi-low-carb-recept. Det är socker i teriyakisåsen, men jag sket fullkomligt i det. För övrigt hade jag fått för mig att detta skulle vara superdupergott, men det var bara...nja. Inte supergott, men inte heller dåligt. Nja, Allt om mat. Nja.


4 personer

3-4 st entrecôteskivor, eller biff (ca 500 g)
300 g champinjoner
2 msk sesamfrö
1 pkt sallad, blandad (ca 150 g)
1 msk smör, eller olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Dressing
0,5 dl teriyakisås
2 msk olja

Tillbehör
brytbröd, kokt ris eller nudlar
Tillagning

Skär champinjonerna i skivor. Rosta sesamfrön i en torr, het stekpanna. Ta upp dem.
Dela salladen i bitar och blanda runt den med 1 tsk olja 1/2 minut. Lägg upp salladen på 4 tallrikar. Blanda ihop dressingen. Stek köttet i smör i stekpannan tills det är rosa inuti, ca 1 1/2 minut på varje sida. Ta upp och låt det vila några minuter. Stek champinjonerna. Krydda med hälften av salt och peppar. Skär köttet i tunna skivor. Krydda med resterande salt och peppar. Blanda kött och svamp och lägg på salladen. Häll över dressingen och strö över sesamfrön.


-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Det låter i alla fall väldigt gott, synd att det inte blev så gott som du hoppats.

    SvaraRadera
  2. För ett tag sen (nån vecka eller så..?)hade du gjort egen remouladsås, hur gör du den? tycker det är såå gott med sprödbakad fisk å remmo. mumma!

    SvaraRadera
  3. Kanske ska prova den sallad ändå... :)
    //Lana

    SvaraRadera