lördag 3 mars 2012

Lövbiffsgryta med svamp

Fredagens middag kommer här. Den var supergod, måste jag säga. Sorry, Lisa, lövbiff igen. Men det går säkert byta mot fläskfilé.


2-3 port

400 g lövbiff
salt och peppar
200 g champinjoner
0,5 purjolök
3 tomater
1,5 dl grädde
1 dl creme fracihe
1 1/4 köttbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
2 msk fryst persilja
några droppar brynt shalottenlöksfond

Strimla köttet och bryn i smör. Lägg åt sidan. Hacka svamp och grönsaker och fräs i smör med salt och peppar. I med vitlöken också. I med köttet, grädden, creme fracihen och övriga ingredienser. Låt koka ihop. Servera med sallad och eventuellt pasta.




-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Lövbiff är gott! Och det går så snabbt att tillaga den! :)
    //Lana

    SvaraRadera