Den här gjorde min systerdotter Hanna till påsk och det mina vänner, blev en mäktig pjäs. Nästan som godis. Kanske skulle det bli gott att blanda ner lite krossad Marianne i den vispade grädden till? Hur många tårtan räcker åt är svårt att svara på beroende hur stor bit man tar. En liten rackare räcker. God var den i alla fall.
Botten:
60 g osaltat smör
3 msk Dansukker Flor med chokladsmak
4 dl krossade digestivekex
Kolakräm:
3 dl socker
3 msk sirap
150 g mörk choklad
3 dl grädde
150 g smör
Botten:
Smält smöret. Blanda kexsmulor, flor med chokladsmak och det smälta smöret. Tryck ut kexsmulet i en form med löstagbar kant. Låt stelna i kylskåp.
Kolakrämen:
Blanda alla ingredienser till kolakrämen UTOM smöret i en hög kastrull, ej allt för vid nertill. Koka långsmat tills den tjocknat ordentligt, ca 30-40 minuter. Rör i matfettet och låt svalna. Häll över botten och låt stelna. Servera med grädde och gärna färska bär.
-Mama Skogly ♥
Man riktigt ser hur god den här är, åhhh :)
SvaraRaderaOh, sååå gott! Med mitt sockerberoende hade jag kunnat trycka i mig hela pajen! Otroligt smaskigt! :)
SvaraRaderaHa en fin dag!
//Lana