lördag 21 april 2012

Krustader med het champinjonstuvning och räktopping

Hello, säger jag bara. Anette och jag åt ännu en kulinarisk tillrättning förra helgen. Crap a doodle, så gott. CRAP. A. DOODLE! Till det åt vi vitlöksbröd och en matig sallad med bl a sallad, tomat, rädisor, avocado, krustader, paprika, fetaost och gurka. Över den ringlade vi crema de balsamico. Nu blev jag hungrig...

4 port

4 Hattinge smördegskrustader
250 g räkor med skal
100 g färska champinjoner
1 msk skaldjursfond
1 tomat
2 dl grädde
2 msk smör
1 msk mjöl
gräslök
0,25 dl vitt vin
2 shalottenlök
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk sambal
salt

Skala räkorna och ställ kallt. Hacka svampen, löken och tomaten. Riv vitlöken och smält smöret. Fräs svampen, tomaten, löken och vitlöken. Pudra över mjölet. Häll på vitt vin och grädde. I med allt utom räkorna. Låt koka ihop. Följ anvisningarna och in med krustaderna i ugnen tills de är klara. Låt dem svalna lite och lyft på locket. Häll över lite stuvning och toppa med räkorna och lite klippt gräslök. Servera med en matig sallad och vitlöksbröd.
-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Jag blev också hungrig! Hi, hi...
    Ser så läckert ut, alla dina bilder!
    Ha en fin kväll!
    //Lana

    SvaraRadera