torsdag 17 maj 2012

Äppelpaj

Lördagens efterrätt kommer här!


Pajdeg:
125 g smör eller margarin
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
1 st ägg

Fyllning:
4 st äpplen
250 g mandelmassa
3 st hela ägg
1/2 dl mjölk
3 msk råsocker
saften av en lime

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda samman ingredienserna till pajdegen.
3. Tryck ut i små tartelettformar. Nagga med en gaffel.
4. Kärna ur och klyfta äpplena i tunna klyftor.
5. Riv mandelmassan och blanda den med äggen, limesaft och mjölken.
6. Häll smeten i pajformen.
7. Tryck ner äppelklyftorna i smeten.
8. Strö över sockret.
9. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
10. Servera med vaniljsås

-Mama Skogly ♥

1 kommentar: