torsdag 17 maj 2012

Foccaccia med soltorkade tomater, oliver och fetaost

Vi befinner oss just nu i Valliden hos min svärmor och svärfar. Vi har husvagnen här så vi myser och njuter.

Anette hade gjort ett gott bröd till middagen i lördags och receptet på det kommer här.


8dl vetemjöl eller dinkelmjöl
25g jäst
5 dl vatten
1tsk salt
1/2 olivolja
1/2 dl flytande honung
1 ägg
1dl riven parmesanost

fyllning:
oliver med vitlök (1 burk)
torkade tomater (6st)
feta ost (1/2 paket)
olivolja
grovt salt

Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader (fingervarmt), häll lite av det över jästen och rör om tills det löst sig.
2. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja, honung, ägg, parmesan och mjöl och arbeta degen smidig. Degen ska vara ganska lös. Jäs under duk i cirka 40 minuter eller täck medplast och ställ i kylskåpen upp till 8 timmar.
3. Tryck ut degen på baklåtspapper och låt jäsa ytterligare 35 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
4. Tryck hål med fingertopparna i degen och sätt i fyllningen. Salta och stänk över olivolja.
5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar