Svärmor bjöd på tårta förra veckan. Den var mäktig och chokladig. Receptet är ur en Allers.
Chokladkladdtårta med daimgrädde
10-12 bitar
200 g mörk choklad
200 g smör
3 ägg
2 dl socker
1 krm salt
2,5 dl vetemjöl
Daimgrädde:
3 dl grädde
50 g mörk choklad
2 dubbeldaim
0,5 liter färska jordgubbar
citronmeliss
Sägg ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund springform, ca 24 cm i diameter. Bryt chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med smöret i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från plattan. Rör ner äggen och sockret i chokladsmeten. Rör om till slät konsistens. Vänd ner salt och mjöl, rör så den blir slät. Bred ut smeten jämnt och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Den får gärna vara lite kladdig när den tas ut. Låt kallna i formen.
Daimgrädden:
Koka upp 0,5 dl av grädden. Ta kastrullen från plattan och bryt ner i den varma grädden så chokladen smälter. Rör till slät konsistens och låt kallna till rumstemperatur. Vispa resten av grädden och vänd ner den svala chokladkrämen. Grovhacka daimen och i med 3/4 av hacket i chokladgrädden. Lossa den kalla kakan ur formen och klicka på chokladgrädden. Garnera med jordgubbarna och strö över resten av daimhacket. På med lite citronmeliss.
-Mama Skogly ♥
Vilken ljuvlig tårta! Vill ha :)
SvaraRaderaGrattis till sonen! :)
SvaraRaderaTårtan ser mycket god ut! :)
Kram
Åh vad gott det ser ut! Daimgrädde låter ju inte helt fel ;) Kram
SvaraRadera